ZELF AUTORUITEN BLINDEREN

Laat uw autoruiten blinderen en tinten bij Le Duc Detail Styling. Dé expert op het gebied van autostyling. Met ons oog voor detail zijn we in staat om uw autoruiten op professionele wijze te blinderen en realiseren we een foutloos en strak eindresultaat. Bij ons bent u niet alleen verzekerd van een prachtige uitstraling voor uw auto, maar weet u ook zeker dat de blindering aan alle wetgeving voldoet.

MEER INFORMATIE

Lees meer informatie over de diensten van Le Duc Detail Styling:

06 24 220 546

CONTACT OPNEMEN

Verschillende soorten raamfolie op de markt

Er zijn talloze soorten raamfolie te koop; van zeer exclusieve kwaliteitsfolie tot budgetfolie. Kiest u ervoor om zelf uw autoruiten te blinderen, dan is een belangrijke factor vaak de prijs. Om voordelig uit te zijn, is de kans groot dat u kiest voor een wat goedkopere raamfolie. Anders had u het klusje immers uit handen gegeven aan een specialist.

Het nadeel van goedkopere raamfolies is dat de kwaliteit vaak nogal wat te wensen overlaat. De kans is groot dat u uiteindelijk niet tevreden bent met het eindresultaat. En dat zou ontzettend zonde zijn.

Raamfolie aanbrengen is een nauwkeurig werkje

Ook dient u de gekochte raamfolie uiterst nauwkeurig aan te brengen op uw autoruiten. Dit precieze werk vraagt om een steady hand en een hoop kunde. U moet hiervoor de volgende stappen in acht nemen:

  1. Voor u de raamfolie aanschaft, meet u alle ramen op die u wilt blinderen. Raamfolie wordt meestal op rol geleverd, dus u moet alles exact uitmeten en niet te weinig bestellen.
  2. Zorg ervoor dat uw autoruiten volledig schoon en stofvrij zijn. Maak de auto helemaal leeg en stofzuig hem, zodat er geen kans is op stofjes of vuil onder de folie. Als dit wel het geval is en u krijgt de oneffenheden niet weg, dan kunt u de folie weggooien en opnieuw beginnen.
  3. U rolt de folie eerst uit op de buitenkant van uw auto en plaatst het vervolgens aan de binnenkant. Hiervoor moet u het op de millimeter uitsnijden en uiterst secuur te werk gaan.
  4. Als u geluk heeft, zitten er geen bubbels onder de folie. U kunt een ijskrabber gebruiken om het geheel glad te strijken. Hierbij moet u goed opletten dat u de folie of het raam zelf niet beschadigt.

Regels voor het blinderen van autoruiten

U mag niet zomaar uw autoruiten onbeperkt verduisteren in Nederland. Er geldt een wettelijk bepaalde minimale lichtdoorlaatbaarheid. Houdt u zich niet aan de wetgeving rondom ramen blinderen, dan riskeert u een boete en wordt uw auto standaard afgekeurd tijdens de APK.

Ga voor zekerheid en de beste kwaliteit

Om uw autoruiten te blinderen met het beste resultaat, laat u dit specialistische werk over aan een expert. Zo weet u zeker dat de kwaliteit op en top is en u geen onnodige kosten maakt. Een professioneel detailing & styling-bedrijf weet bovendien precies wat wel en niet mag en blindeert uw autoruiten altijd binnen de wettelijk gestelde normen.

Meer weten over de mogelijkheden en de kosten van ramen blinderen? De specialisten van Le Duc Detail & Styling helpen u bij al uw vragen. Neem contact op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.